Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze
fijn.
Fruit ze met de trassi, zout en asem in de boter tot de
sjalotten lichtbruin zijn.
Voeg dan de laos, de djeroek poeroetblaadjes en de sereh toe,
roer alles goed om en voeg de garnalen toe.
Laat op laag vuur even sudderen.
Los de santen in wat heet water op en schenk deze er onder
voortdurend roeren bij.
Schenk er 3/4 dl heet water bij en voeg de suiker toe.
Laat alles op laag vuur onder geregeld omroeren 10 minuten
sudderen (leg het deksel niet op de pan, er moet ruim vocht
over zijn als het klaar is, om het gerecht zo nodig te kunnen
opwarmen).
Tip: Als u van petehbonen houdt, kunt u die erin doen. Voeg
deze toe als de garnalen bij de gefruite kruiden zijn
gedaan.
Dit geldt ook voor petehbonen die u ingemaakt kunt kopen.
Kook, als het verse bonen zijn, deze even van tevoren gaar.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |