Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sambal goreng oedang

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr gepelde, gekookte garnalen
4 sjalotten
1 teentje knoflook
2 lomboks
1/4 theelepel trassi
1 theelepel zout
1 theelepel asem
2 eetlepels boter
1 schijfje laos
1 salamblaadje
4 djeroek poeroetblaadjes
1 stengel sereh
1 plak santen van 1 cm dik
1 mespunt suiker

Bereiden

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze
fijn.
Fruit ze met de trassi, zout en asem in de boter tot de
sjalotten lichtbruin zijn.
Voeg dan de laos, de djeroek poeroetblaadjes en de sereh toe,
roer alles goed om en voeg de garnalen toe.
Laat op laag vuur even sudderen.
Los de santen in wat heet water op en schenk deze er onder
voortdurend roeren bij.
Schenk er 3/4 dl heet water bij en voeg de suiker toe.
Laat alles op laag vuur onder geregeld omroeren 10 minuten
sudderen (leg het deksel niet op de pan, er moet ruim vocht
over zijn als het klaar is, om het gerecht zo nodig te kunnen
opwarmen).

Tip: Als u van petehbonen houdt, kunt u die erin doen. Voeg
deze toe als de garnalen bij de gefruite kruiden zijn
gedaan.
Dit geldt ook voor petehbonen die u ingemaakt kunt kopen.
Kook, als het verse bonen zijn, deze even van tevoren gaar.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Indiase garnalenballetjes
Gepocheerde sliptong met saus van crèmefraîche
Phla Rad Nam-phrik-phao van Noorse zalm (4 porties)
Vis in kerriesaus
Saté van makreel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes